Συμπλήρωσε τα κενά

  
Συμπλήρωσε τα κενά και πίεσε "Ελεγξε" για να δείς πως τα πήγες. Με το "Hint" μπορείς να πάρεις βοήθεια ενός γράμματος. Εχεις 10 λεπτά χρόνο!
Στο τέλος του αιώνα τα αμφίβια θα παρουσιάσουν μεγάλη εξάπλωση με τους ενώ παράλληλα η ανακάλυψη του αυγού θα οδηγήσει μέσω των ανθρακοσαύριων στους πρώτους Αμνιώτες.
Ανάλογα με τη δομή του κρανίου τους οι αμνιώτες διακρίνονται σε ανάψιδους, , συνάψιδους και .
Τα εμφανίζονται στο τέλος του Παλαιοζωϊκού αλλά κυριαρχούν στο αιώνα
Μία ομάδα διάψιδων, τα και οι απολιθωμένοι συγγενείς τους θα οδηγήσουν στις σύγχρονες σαύρες και φίδια, ενώ μία άλλη τα θα δώσουν τους σύγχρονους κροκόδειλους αλλά και τα μεσοζωϊκά Πτεροσαύρια και
Μία ομάδα Παλαιοζωικών διάψιδων θα επιστρέψει κατά το Μεσοζωϊκό στη θαλάσσια διαβίωση με τα Σαυροπτερύγια και τα που αναπτύσσουν τύπο κρανίου
Μία άλλη ομάδα διάψιδων πιθανόν αρχοσαύριων θα χάσει δευτερογενώς τα κροταφικά ανοίγματα και θα αναπτύξει κέλυφος οδηγώντας στα Μεσοζωϊκά και σύγχρονα .
Στη διάρκεια του Μεσοζωϊκού κυριαρχούν δύο ομάδες αρχοσαύριων τα και τα Δεινοσαύρια
Τα με ειδικές προσαρμογές του θώρακα και των εμπρόσθιων άκρων σε μεμβρανώδεις πτέρυγες θα κατακτήσουν τους Μεσοζωϊκούς αιθέρες ενώ τα Δεινοσαύρια θα εμφανιστούν στο και θα εξελιχθούν και εξαπλωθούν γρήγορα παρουσιάζοντας τεράστια ποικιλομορφία.
Ανάλογα με τη δομή της λεκάνης, τα Δεινοσαύρια διακρίνονται σε και . Τα πρώτα συνιστούν μία ομάδα ως επί το πλείστον φυτοφάγων τετράποδων δεινοσαύρων με πολλές παραλλαγές.
Τα εμφανίζονται στο Α. Τριαδικό και διακρίνονται στα φυτοφάγα Σαυρόποδα που έφτασαν σε γιγαντιαίες διαστάσεις και στα σαρκοφάγα , ονομασία που οφείλεται στον εξοπλισμό τους με ισχυρά νύχια.
Μία ομάδα σαρκοφάγων , τα δίποδα Μανιράπτορα θα αναπτύξει πτέρωμα οδηγώντας στα πρώτα πτηνόμορφα ερπετά όπως η του Α. Ιουρασικού η οποία αποτελεί και την έναρξη του κλάδου των Πτηνών
Στο Κρητιδικό θα κυριαρχήσουν τα Πτηνά, ενώ μετά την εξαφάνιση θα επικρατήσουν τα και τα Νεόγναθα πτηνά με πάνω από 10000 σύγχρονα είδη.
Στο τέλος του Παλαιοζωϊκού κυριαρχεί στη χέρσο μία ομάδα συνάψιδων ερπετών, τα από τα οποία θα προκύψουν στο Πέρμιο τα σαρκοφάγα θηλαστικόμορφα τα οποία επιβιώνουν της Μαζικής Εξαφάνισης
Από μία ομάδα Μεσοζωικών , τα Κυνοδόντια θα προέλθουν προοδευτικά κατά το Μεσοζωϊκό τα Θηλαστικά με βεβαιωμένους πρώτους αντιπροσώπους στο Α. Τριαδικό/Κ. Ιουρασικό.
Τα θηλαστικά θα διαχωριστούν στο Κ. Κρητιδικό στα Νότια , στα Πολυφυματώδη που εξαφανίζονται στο Ολιγόκαινο και στα Βόρεια Θήρια, που περιλαμβάνουν τα και Θηλαστικά.
Τα θα εισβάλουν κατά το Κ. Κρητιδικό στην Γκοτβάνα και από εκεί θα μετακινηθούν ως το τέλος του Κρητιδικού προς την όπου και ενδημούν σήμερα.
Ενας κλάδος Πλακουντοφόρων θα εισβάλει κατά το Κρητιδικό στη Ν. Αμερική (Ξέναρθρα) και ένας άλλος στην Αφρική () ενό ο Βόρειος κλάδος () θα δώσει όλες τις άλλες ομάδες πλακουντοφόρων θηλαστικών.
Η Μαζική Εξαφάνιση θα αφήσει ελεύθερους άφθονους χερσαίους οικολογικούς θώκους και ενδιαιτήματα τα οποία θα καταληφθούν κατά τον αιώνα από τα πλακουντοφόρα Θηλαστικά.